New York - best of the best

Jag vill INTE utnämna mig till någon New York expert, inte alls! MEN jag tänkte sätta ihop en såndär ''vad som är bra i New York lista'', baserat på mig och min vecka i New York.

Shopping

Kläder: Kan ju börja med att säga att det finnt nästan INGEN affär som är EN våning, utan alla är minst 2 våningar. Så man blir lätt mätt av alla kläder, skor och smycken som finna precis överallt. Ibland ligger de på golvet, ut och in smutsiga osv.
Men om jag skulle välja en butik/kedja så får det bli UNIQLO! Billig butik med det mesta. T-shirts för typ $4. Alltid fint. Jag köpte ett par byxor därför $19 och då kunde man få dom ''fitted and altered'' som kasörskan också för minde än 140 kr.
Bästa UNIQLO ligger i SOHO.

Skönhet: Bath and Body Works har typ allt som tjejer vill ha (för att vara lite sterotypiskt)! Ljus i alla VÄRLDEN dofter för typ $ 25 om man köper de stora, handdesinfektion i de mest fantastiska lukterna. Bodyloaton, parfym, body splash och shampoo i matchande sett. Jag köpte 5 handdesinfektioner för typ $ 20.
Den jag handlade i ligger på


Bästa handdesinfektionen för Bath and Body Works.

Bästa shopping områden:

1. SOHO. Har allt från Adidas, Armani Exchange till de lite mr udda butikerna. Här skulle man kunna gå en hel dag. I varje hörn ligger ett fik, en restaurang och gatorna kantas av alla gatustånd som är fyllda med cupcakes som du kan stoppa i dig när du behöver ny energi för att fortsätta shoppa.  

2. 6th ave w34th st. Här ligger Macys med åttavåningar som har allt! Jag tror favorit våningen är den som heter ''Bridal''. Hela våningen glittrar av alla förlåvade ringfingrar som ska prova ut brudklänning.
På en sidan av Macys ligger Madison Square garden och på andra sidan ligger en stora Victoria Secret affär.
Inne på Macys har de också så kallade Food Courts med starbucks, Mc Donalds, Ben&Jerry, pizza och massa annat.



Macys och Victoria Secret mittemot varandra!

3. Times Square. Här ligger Forever 21 med 4 eller 5 våningar. kommer inte riktigt ihåg hur många. Här kan du hitta typ allt för ett billigt pris. Det ända som är ett minus är att det är så sjukt mycket kläder att tillslut så vet man inte vad man befinner sig å man måste gå ut. Sen är det ganska mycket folk också som antingen är turister eller som vill locka in dig på en ''comedy show'' eller sälja dig en ''I ♥ NY'' tröja.


Bästa Starbucks beställningen:
VarmtWhite Chocolate Mocha
Kallt: Peppermint Mocha Frappuccino



Tre saker man MÅSTE göra:
1. Top of the rock! Vi åkte upp vid 17:00 tiden vilket gjorde att vi fick se Manhattan i både dags ljus och när det är mörkt och hela staden lyser.



2. Times Square by night! SUPER trångt och mycket folk, men bor man i en liiiiiiten stad som vi gör så är det liksom ett måste.


3. Central Park!


3 Saker som du ska göra INNAN du reser:

1. Planera och se vart allt ligger! De flesta butikerna har en hemsida fär dom har storlocator, så vill du väldigt gärna till en Victoria Secret affär så är dte bara att kolla upp.

2. Packa lätt!!!!!!!!!!!

3. Låg skor, du ORKAR inte gå runt i klacksor en hel vecka i New York om du vill gå hela tiden. Om du har tänkt att ta taxi mellan ställena så skulle det funka, men annars...bekväma skor!

Bästa Mc Donaldsen
Även den på Times Square. Den ser inte ut som din vanliga MCD utan är ganska ''stenig i sin inredning'' och på väggarna kör dom musikvideos. Mycket Nicki Minaj och Selena Gomez men också Adele, Beyonce och Jennifer Lopez. 



Bästa Donuten från Dunkin' Donuts
Strawberry frosted Donut with sprinkles.


/Idd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0