HÄRLIGHET!

Sitter och blir rörd till Familjen Annorlunda. Fantastiska föräldrar som säger ''Ja, det är ju ingen skillnad på om det är sex eller 12 tallrikar vid matbordet. Det är ju antingen våra egna ungar eller så är det kompisar till dem som sitter där!'' Känslan av att hemmet är en öppen plats för alla. Alla är välkomna och mamma Maria bjuder på mat till alla. Skrattar också när jag ser detta:



Pappan, som heter Valle, till ca 9, 10 barn sitter med en ''HEMMA BRA MEN GARAGET BÄST''-t-shirt. Såklart att han gör. Hör man dialekten på honom och ser hur han bor så är det KLART att han ska bära den tröjan! Skrattar ännu mer när ett inslag med den äldsta dottern kommer upp, runt 16 år, och hon bär t-shirten ''GLOR DU PÅ MIG? JAG ÄR VAN!!'' Hahaha! Alltså, vad var nånsin grejen med de där tröjorna?

Sedan har vi mamman i familjen. Fantastisk mamma som har bra relation med alla sina barn. Hon och Garage-pappan har mest döttrar ihop och en av dem säger att hon och hennes mamma är bästa vänner och att familjen är öppna om allt. En familj på typ 12 pers. Hur coolt är inte det!? Mamman är en typisk Tabita-typ, om än lite redigare, för er som sett Mia och Klara. Så här sa hon nyss: ''Att en finns där för döm hele tin. Dom ä ju välldi mammige så.'' Står och grillar mitt på asfalten gör hon utanför huset och har satt upp presenning ifall det ska regna in på de under middagen. ''Titta barn! Skyddar göörbra mot regnet ikväll! Sikken jädra bra uppfinning va. Nu blir gästera glada''

 

Foppatofflor såklart. De har även införskaffat en sån , mjölkmaskin man har i skolan. Citat mamman ''Ja, jag kände ju att det var så tröttsamt att bära dessa bunkrar med flera liter mjölk vecka ut och vecka in, så jag tänkte att ja, nu vill jag ha en sån di har i skolera. Så nu dricker vi ju två såna per vecka då, 40 liter i vecka! Vi älskar ju mjölk hele familjen!'' Brister ut i gråt gör hon när hon tänker på att barnen en dag kommer att flytta ut. Dottern säger att hon inte vill och att det kommer kännas konstigt att inte ha någon att prata och skratta ihop med. Då säger mamman ''Ja ho har ju löövat att ho ska bo hemme te hon ä 48!'' och brister ut i skratt med tårar. Valle drar till med ett ''Näää, inte 48!'' och mamman kontrar med ännu mer bubblande skratt ''Ho har ju löööövat dee hahaha!'' Jag tycker det är så HÄRLIGT. Den mamman borde få ett pris. Tar hand om alla och håller humöret uppe! Det låter ju inte så jädra komplicerat kanske men det är det ändå kan jag tro.

Älskar ändå detta med Sverige. FÖRSTÅR mycket väl varför Filip och Fredrik tycker det är bland det bästa som finns, att åka runt i Sverige och träffa på alla dessa ''annorlunda'', härliga människor. Vad mycket glädje, värme och skratt man borde få! Jag som aldrig tittat på TV förr (datorjunkie hehe:P:P) kollar nu väldigt ofta på TV eftersom jag fått en på rummet. Den står liksom på under kvällarna. Och jag har blivit väldigt programorienterad. Veckans Brott med Leif GW. Mästerkock-programmet. Jöback-programmet där han åker runt och finner musikinspiration. Idag blev det Familjen Annorlunda. Jag gillart! Med risk för att trycka på gilla-knappen.

Hahahaha gud vad jag älskar detta programmet! Nu är familjen på marknad och Maria har köpt en present till Valle. En ny t-shirt med trycket ''MIN FRU TROR ATT JAG ÄR EN BANKOMAT''. Hahaha, detta är väl ändå LIVET.

/Jull

Grejen med smilar



Smilar. Smajlisar. Smajlgubbar. Vad säger man? Dessa små figurer man sätter i slutet av ett ord eller en mening för att förstärka det man säger. Man kan ju diskutera huruvida det egentligen är till någon NYTTA eller inte. Egentligen behövs ju inte smilar, man förstår ju vad man menar ÄNDÅ! Nu har det gått så långt att man uppfattas som tyken och dryg om man inte använder några smilar alls. Och då känner man ju sig skyldig att bre på med massa gubbar hit och dit! Jag kan vara väldigt smilig själv på sms och liknande. Känner jag att något iiiiih-igt har hänt (alltså när man säger ''iiiiiiiih'' för att man är så uppspelt) så drar jag gärna till med ett gäng smilisar och det kan till och med vara så att jag skriver det hela smset i versaler. Väldigt hetsigt av mig. Till exempel:

''OMG! VET NI VEM SOM KOMMER TILL MIN SKOLA PÅ SPORTLOVET!?!?!?! BEYONCÉS KOREOGRAF!!!! JAG DÖÖÖÖÖÖR! :D :D :D''

Gärna med hundra utropstecken. För man känner sig hetsig. Gärna med mycket ''Caps Lock on'' så att säga. Och antingen är det jag som missbrukar dagens sätt att använda smilar och tecken, eller så är det en del av mig att vara sådan, kanske är det både och?

Det jag främst ville säga nu var att smilar säger så otroligt MYCKET ändå. Speciellt i min ålder, 92orna, min generation som växt upp med dator och all kommunikation på den. Kanske gäller det ännu mer med 93orna, och ännu mer 94orna, men om jag ska utgå från mig själv och mina kompisar så är vi väldigt bra på det här med att uttrycka våra ord i smilar.

Visst är det skillnad på detta:

Hej:)

Och detta:

Hej! :D

Den första .. jag tror inte helt riktigt FULLT UT att jag pallar den där smilisen. :). Lite ''Ja, två ögon och en mun, här är jag, lite mysig. Ligger här och skvalpar i ljummet vatten och är sval''. Jag känner verkligen så när jag ser den! Medan :D-smilisen är mer rakt på sak! Hej, jag är glad! Hej, jag är trevlig mot dig nu! Tjena, jag mår bra som fan! Inget jävla meseri. :) är mesig tycker jag. Och :D är en glad skit. Gud, nu börjar jag associera smilegubbarna med riktiga typer..

Den VÄRSTA smilisen av dem alla är ändå :P-smilen. FY SATAN vad dryg den smilen är! Kan vara det värsta när man är skitglad, typ ''Tjeeena! Tänkte att vi kunde dra ihop ett gäng på lördag och äta nåt gött och chilla hos nån. Är du på eller?:D'' och så får man svar tillbaka ''Är upptagen tyvärr:p Men ha så kul!''

ASSÅ!?

Jaha. Den där tungan står inte för nåt ''åh jag är så busig med min tunga''. Den står för ''hej, jag är dryg och pratar helst inte nu''. Jag vet inte. Men den GÖR bara det. Det vet vi i min generation som växt upp med folk på MSN som använt den där smilen så OFANTLIGT mycket. Exempel:

Hej! :D

tja:P

Vad görs?

inget:P du da:P

Okej! Nej, inget, chillar vid datorn bara typ:)

okok:P

Den är så GJORD den där p-smilen. Så SJUKT gjord. I dåliga sammanhang också. Det kanske därför den har fått den dryg-stämpeln som den har. Usch, jag klarar inte av den. Också HEMSKT när man har denna koversationen:

Tja, hur gick det för dig med arbetet?:)

Jo, det gick bra! Själv?

Jaså, vad fick du då? Jo, det gick bra! Är nöjd med ett vg så det satt gött:D

Gött gött. Fick mvg:P

Man känner bara, ejaaaa. Jag ser dig att du är mallig med ditt betyg. Så himla så där .. ''Ska inte skryta meeeeen, jag fick MVG.'' Varför ska man INTE skryta med det? Det är la asgött att få MVG! Det är nästan TÖNTIGARE när folk ska vara lite sådär hyschiga om det och sedan lägga till en p-smile för att de tycker att det är lite skämmigt men ändå malligt när de berättar det sen.

Andra smilar och mina åsikter:

^^ - Okej!? Vad är det där ens? Två ögon ska det väl föreställa? Usel smile. Ger mig ingenting. Folk skriver typ

''Hittade en tjugolapp i jackfickan nyss. Haha, helt okej^^''.

Alltså, vadå två ögon!? Lite finurliga. Lite ''Piffiga Fia'' på de eller? Fattart inte.

;) - Älskar ändå flirt-smilen. För den kan användas i så MYCKET. När man vill flirta, när man är lite medvetet mallig, när man säger ett skämt, när man ska förtydliga att det man sagt ÄR ett skämt osv. Dock ett hemskt exempel på ;)-smilen är:

Hur går det med fotbollen? Fått nåt grepp om de där fötterna eller;)''.

Så jävla tråkig fråga bara. Och ännu tråkigare skämt. Och ännu tråkigare med den där smilen efter.

:O - Hahaha! Har en hatkärlek till denna smilen. Började med att jag och Idd gjorde narr av denna för att folk använde den så sjukt mycket i så konstiga sammanhang. Den smilen uttrycker så MYCKET. Vet ni vad det runda är för nåt? Ja, det är en mun såklart, formad till ett O! HUR ofta har man munnen formad till ett O!? Inte ens när man ÄR förvånad bildas munnen till ett O. Haha, så sjukt hetsigt smile-uttryck. Typ när folk skriver så här:

''Oj, förlåt! Glömde helt av tiden! Kommer så fort jag kan, blir nog en halvtimme sen:O''

Det är verkligen OJOJOJ på den där O-smilen där. Tjejen blir EN HALVTIMME SEN! HETS!!!!! Ibland känner jag att .. man kanske hetsar upp sig själv mer när man skriver smilen. Roligt exempel när man kan göra narr av smilen:

''Glömde nycklarna hemma. Mamma sur, kommer inte in genom dörren. Står ute i minuesgrader i vårjackan :O''

Haha, det är verkligen .. ejaaa, här står jag och fryser och använder O-smile för jag känner ''Ooooh, vad det är kallt''. Lite kul ändå.

:( - Åååh, vad jag tycker det är jobbigt när folk ska använda ledsen smile för mycket. Jag själv gör det! Skriver nån att den är sjuk svarar jag med ett ''Jaha:( Usch då. Krya på dig!'' (Haha, förresten skriver jag ALLTID det när nån skriver att den är sjuk; ''Usch då. Fy. Usch, inte kul''  Men vad fan ska man skriva annars? Nån som har ett förslag!?). Jag vet inte, man kanske ÄR ledsen för att kömpisen är sjuk, men det blir så himla blödigt bara med värsta ostbåge-munnen åt andra hållet. Blödiblöd.

:S - Vet ni vad jag tänker när jag ser denna smile? Ni vet när man drar ner mungiporna och biter ihop och andas in så det låter ''ssssssccchhhhh!''. Lite den ''Ujujuj, vad jobbigt det blir nu. Neeeej, satan också!'' Typ så här:

''Fan, glömde boken i skolan, kommer inte klara provet :S:S:S''

Jobbigt läge. S-smilen är ändå användbar.

 ! - Såg ni vad det var för nåt? Ett mellanslag och ett utropstecken. Någonting 89orna får stå för i detta tecken-analyserande inlägg. Min bror är 89 år höll jag på att säga. Nej, min bror är 89a och han skriver så HELA tiden:

''Gött ! Kommit hem från jobbet nu och ska slänga mig i soffan med en go rulle och en pizza ! VÄRLDSKLASS !''

Det är som att varje mening med det där mellanrummet och utropstecken är ett STATEMENT. Japp, nu gör jag detta. Yes, nu säger jag detta och tycker så här. Nu säger jag detta, andas (mellanrummet) och sätter det där utropstecknet där som ett stort tecken på att det jag sagt är något bra! Det är, ska sägas (kom jag på nu), inte bara 89orna som gör detta. Det är även en del fotbollskillar. Som är lite malliga och använder gärna ;)-smilen och mellanslag utropstecken. Exempel:

''Fy fan ! Kommer hem till nybäddad säng och morsars mat efter 4-0 mot Brålanda i regnigt och åskigt oväder ! Tack som fan för ikväll gubbar !;)''

Ååååh, känner ni inte med mig? Så jävla VÄNTAD statusuppdatering av en typisk 89a fotbollsspelare.

Håller ni med mig om nåt nu eller? Bre på med vad ni brukar använda för smilar och tecken! Det är ju roligt! Och störande! Vi kan skratta och klaga ihop! :D D-smile på det. KRAMIS!


/Jull


Bäztabäztizar med Z



Iddiizzz&Julliizzz Bäztabäztizar med Z!

I will forever cherish! :)

/Idd


Dagens jävla skit lista 29/1-12

Dagens frukost: Gårdagens juice brevid sängen, fesljummen och god!
Dagens klädsel: scrubs varvat med träningskläder
Dagens godis: Kladdkaka med vit choklad och dumle. Lagom mycket fibrer i.
Dagens dryck: Kaffe!
Dagens längtan: Efter februari månad.
Dagens låt: Tightrope - Janelle Monáe
Dagens plagg: Foppatofflor
Dagens avundsjuka: mig själv, mitt liv är så fett jävla bra just nu att jag nästan inte kan tro att det är sant.
Dagens sämsta: Längsta söndagen i mitt liv.
Dagens bästa: Träffade Jull på dansen <pilhjärtatrea3 naaaaaaaaw.


idd & jull style



AMEN! *slörp*


Värdelöst att gilla

Något som stör mig nått väldigt är folk som kan få typ 80 likes på Facebook, jag har knappt vänner till 80 likes på Facebook. Det värsta måste vara folk som gillar uppdateringar som ''Jobb 07:30-13:30 och sen gym'' eller ''Fredag! vad händer? själv kryper man ned med en skål chips och en cola. Nu mår man'' ååå folk verkligen vill visa att ''jo men jag har sett din uppdateringar och någonstans så har du rätt i det du skriver'' och gillar! Som att det är så jääävla speciellt att jobba och gå till gymmet, det måste vara minst 99% av sveriges befolkning som gör det... nästan iaf ;)
HUR FAN kan värdelösa updateringar få typ 80 gillningar? Om det är något som är värt 80 gillningar så måste det ju vara den ''Har precis fått reda på att jag fått nobels fredspris'' MEN KNAPPT då är är det värt att få 80 gillningar. Tänk när man går in på den facebooken och så stårt det typ Sigfrid Ek och 79 stycken till gillar din uppdatering.

Det tråkigaste är ju ändå att få gillningar, det är ju roligare med komentarer. En gillning är ju som en örfil mitt på kinden. Som när man läger upp en ny profilbild och folk gillar den. Det tar folk 2 sek att titta på bilden och gilla. VARFÖR VARFÖR VARFÖR? det är ju tråkigt att gilla bilder. När folk skriver ''Fina du är'' (också jävligt löjligt, men ÄNDÅ) så har ju denna personen tagit sig tid att sitta ned och skriva en fin mening som gör en glad till skillnaden från att Gilla.

Jag är själv är ganska ''likeig''-människa, det är så jävla lätt när någon skriver ''Ny lägenhet'' att känna att ''Jo men det är klart att det är roligt att det går bra för den personen och man vill visa sin stöttning och att man tycker det är roligt för den personen så man GILLAR det. Så jävla slött att gilla saker!
Hade det funnits en gilla knapp på denna bloggen hade det iaf varit minst 2 på varje inlägg, men nu bara för att man måste hitta på något fyndigt att komentera varje gång så blir det liksom inte av.






så här känner jag för folk som får över 20 likes på facebook för onödiga uppdateringar. Där satte du huvudet på spiken tecknade Alex Schulman!


Idd

Idd goes twenty #3

Jag har precis kommit hem från jobbet! Trött efter 8 timmars jobb, ibland är det verkligen den "gud ge mig styrka...och tålamod"! När en boende på pekar för 38de gången att "det ligger snö på backen" och man ha försökt få en annan att äta upp i 1 timme, medan boende heltiden glömmer att den har mat framförsig så tryter tålamodet. Speciellt är det är en lördag kväll och man kvällen innan ha haft trevligtoch "vinat" (sätter inom citattecken så att min åldersångest inte blir allt för stort) och de ha pratat om hur de ska stå på borden och dansa så känns det lagom kul at bli kallad:
"åååå du är så snäll tant" "du är en duktig mamma"! Dåååå mina vänner så slår min åldersångest till gånger tusen!
men samtidigt skulle jag inte kunna önska en bättre arbetsplats än ålderdomshemmet jag jobbat på.

GRUMLIG jävla fläkt!


Alltså, kan inte någon bara mygga av (som Filip och Fredrik hade sagt) Sandra Dahlberg? Hör henne kackla från tvn just nu. Stått och plingat på dörrklockor ett antal år nu i Postkodmiljonären. Jag kan fatta att pensionärer gillar henne. Hon är väl i deras ögon en sådan där ''frisk fläkt'' med norrländsk dialekt och piggt ansiktsuttryck. Men fan. Det finns ju BÄTTRE och FLER alternativ på roliga friska fläktar med en färgstark dialekt som kan anamma den där rollen som dörrknackare! MASSVIS! Te x mannen från Dagens Tips. Vet ni inte vad det är? Youtuba.
Ta bort Sandra för fan. Hon är ett riktigt störelsemoment. Hon är inte frisk längre. Hon är en grumlig fläkt som får linserna att torka.

/Jull


Gemensam nämnare på alla mina idoler (OBS! Långt ''du måste vara pigg för att orka läsa''-inlägg

Jag är väldigt medveten, eller VILL vara, om mitt eget jag, om vad som är jag, vem jag är, vad jag gillar, vad jag inte gillar, hur jag framstås osv osv och så VIDARE. Och jag har tänkt på detta med dessa idoler jag har, eller förebilder. Varför har jag fallit för de? Varför fick de mig att vilja spendera 6 timmar en söndag framför Youtube för att hitta ''rare'' videoklipp från 97' där de intervjuas i nåt sjaskigt program i nån sjaskig inspelning från nån sjaskig gammal kamera?

Och jag har kommit på att alla dessa idoler och förebilder stärker mig nåt så OFANTLIGT mycket. Jag har pratat om det så himla många gånger, med mamma och pappa, med mina kompisar, jag gjorde en tidning som projektarbete som hade som huvudämne ''Inspiration'' och jag har bloggat om det på min blogg ett ANTAL gånger. Men OJ, vad jag tycker det är så viktigt att ha människor att se upp till, att ha inspiration. Jag menar, vem är man annars!? JAG och DU formas ju av miljön och människor vi are SURROUNDED by! Ingenting annat! Uppväxten! Det är föräldrarna och alla nya intryck. Skoltiden! Lärarna, klasskompisarna, tuffa gänget, nördarna, alla snygga som fula i skolkatalogerna man antingen ville härma eller håna. Hobbys! Din fotbollstränare, dina lagkamrater, musiken som spelas på dina danslektioner, de nya snygga basketskorna som kommit som du vill ta med till träningen och visa! Allting formar dig och det finns saker och människor som du älskar och tar efter, men som just du, som tvivlar på idoler, kanske inte tänker på!

Jag brukar fråga folk om de har någon idol. Och skrämmande nog, enligt mig, säger de flesta något i stil med: ''Njaa.. alltså. Jag har ju ingen specifik idol så, mer någon jag tycker gjort något bra här eller där..''. Och fair enough, man behöver inte ha en stor idol kanske, men då brukar jag fråga vidare ''Okej, men har du ingen favoritartist då? Eller favoritidrottare? Eller någon du ser upp till?'' och då brukar folk säga ''Idol är ett starkt ord. Det finns ju många som gör saker bra bara!''. Och då blir jag lite så där.. okej. Jag tror att (jag ska inte säga alla) många människor behöver någonting i livet som driver en. Det kan vara en hobby/sport, det kan vara ett karriärsmål, det kan vara någon grym människa som bara har bra värderingar, det kan vara musik såklart som stärker en, det kan vara en utbildning man mest av allt vill klara av och så vidare. Och medan vissa tror på Gud tror vissa på Beyoncé (hehe vem kan de va:P:P), medan vissa tror på änglar tror andra på dansare, medan vissa tror på en bättre morgondag tror vissa på att nuet idag bara kan bli bättre, medan vissa tror på religion tror vissa på egna erfarenheter. Alltså, fattar ni vart jag vill komma? Att man behöver, jag tänkte säga ledstjärna men det låter så malligt och malplacé just här, någonting som draaaar en liksom i livet. För mig står just nu dansjobben några kilometer bort i livet och drar i mig med en låååång lång spänstig tråd. De släpper inte, de drar i mig för de vet ju att jag kommer. Jag är påväg. Under tiden har jag bara mina idoler och ledssagare som stärker mig, och det är DEM jag tänkte prata om nu.

Beyoncé


Varför gillar jag henne så jääävla mycket? Ja, det kan en undra. Eller så kan man INTE behöva undra det så mycket. För mig är en framgångsrik artist, med så mycket pengar och exponering, en artist som verkligen måste stå för ALLT som den bringar ut. Som den uttrycker, så som bra låtar som handlar på radiostationer över hela världen, coola videos där dansen är perfektion, texter i låtar som får en att bli kär och ett självförtroende som man skulle kunna döda för att få! Hur kul är livet, världen, om den inte är på riktigt? Vad är riktig musik om den inte är riktig. Hur bra är musik om den låter som PERFEKT på skiva och på radio, och sedan när den live kommer till liv på riktigt så... så dör den? Hur bra är sån musik? Och ÄR det musik? Nej, det är därför jag älskar Beyoncé. Jag tycker hon är en av världens mest talangfulla artister för, som jag säger (det korta svaret..) när folk frågar varför jag gillar henne, att hon kan sjunga och började sjunga när hon var 6 år gammal, och har under hela sitt liv utvecklat sin röst och är idag helt otroligt bred i sitt sjungande. Hon kan sjunga aaaassnabbt, hon kan sjunga gospel, hon kan sjunga pop, hon kan sjunga soul och jazz, hon kan sjunga rock, hon kan sjunga i olika skalor och olika toner. Hon är på riktigt en helt otroligt fantastiskt duktig sångerska. Hon låter bättre live än på skiva och det är väl KLART att det ska vara så! Jag är så sjukt bortskämd med det för B vet hur man står rätt upp och ned på en scen och sjunger bra! Eller levererar som det heter på Idol-språk.. Det är få förunnat idag att kunna det! Det kommer artister hejvilt som släpper singlar och är snygga och kommer med coola nya stilar, men de håller inte måttet för de är helt usla live! Antingen är det sången som tryter, eller så är de helt enkelt för okarismatiska eller så lever de inte upp till det folk hör på radion. Sjukt synd för dem.



Det är bara EN anledning av flera. Hon sjunger bra. Den andra anledningen är att hon sjunger bra när hon DANSAR samtidigt! Jag tänker inte ens diskutera det där huruvida hon sjunger live eller inte, för det känns så jävla 2003 med playback-snack, så vi kan lika gärna direkt prata om att sjunga och dansa samtidigt. Det är så sjukt svårt så ni anar inte! Tycker vi, vanligt folk förmodligen, men jag vet inte. Beyoncé började när hon var 15 år på sin bakgård att träna med sina kompisar, sjunga, dansa, arrangera små minishower, hela hennes liv har varit en skola och hon blir hela tiden bättre på det hon gör. Och vissa kan dansa och sjunga samtidigt (Hej Michael Jackson) men det är INTE alla som kan det i klackskor! Fattar ni hur svårt DET är! Men som hon sjunger i sin låt ''Schoolin' Life'': ''Eyes wide open, can't you see? I had my first heels by the age of 13'', så började hon redan då att dansa i klackskor. Och sjunga. Och allt är väl muskelminne I GUESS. Och ren talang. Men det är bara så tacksamt idag att kunna sånt där, för som sagt, det är inte många som kan. JAG är bortskämd med det.

Sedan kan man plussa på det där att jag älskar ju hennes musik, den faller mig verkligen i smaken, men jag skulle INTE älska hennes musik om hon inte stod för den. Rihanna sjunger ju bara om sex, och hela hon känns ju allmänt FUKTIG typ, och jag tror inte hon kommer stå för det där när hon är över 40 ca. Och Lady Gaga påstår att hon röker på när hon skriver sina låtar för då får hon citat ''så många bra idéer'' och ja, det låter ju tämligen kreativt, eller så gör det inte det alls. Jag vet inte. Beyoncé skriver låtar som hon själv vill höra, låtar som stärker henne själv och andra kvinnor i världen, som hon själv skrivit och varit med om. Låtar som får en att känna sig stark. Låtar som man kan dansa till, känna sig cool till, sjunga med i, tänka efter ''Vänta.. vad är det jag sjunger!?'' Oj, just det, det är ju nånting BRA i den här texten! Sedan gör hon kärlekslåtar som alla andra, men alla de handlar om hennes 10 år långa förhållande med Jay-Z. Och jag kan tycka det är fint om det är självupplevt. Men här har vi några exempel på typiska B-fraser ur låtar:

''I followed the voice you think you gave to me, but now i gotta find my own''
''Boy, i know you love it, how we're smart enough to make these millions, strong enough to bed our children. And then get back to business''
''I gotta look in her eyes and see she's had half of me. But she ain't even half of me!''
''Tell me, how should i feel when i know what i know, and my female intuition's telling me you're a joke?''
''Thank god you blew it. Thank god i dodged that bullet. I'm so over you so baby, good lookin now.''
''Ain't no problem, you can go. I will find somebody else. It's alright, i move alone. You got the green light so you can go!''
''Up in the club, we just broke up, doin' my own little thing. Decided to dip, and now you wanna trip cause another brother noticed me. I'm up on him, he up on me, don't pay him any attention. I cried my tears for 3 good years, you can't be mad at me''.

Texter som stärker en. Texter texter. Med goa beats. Finns det nåt bättre? En sista anledning nu om vi ska lämna B för denna gång, så handlar det helt enkelt om att hon är en fantastisk människa. Och nu kan folk vara så där ''Hahaha! Men hur vet du deeeet, Julia? Du har ju ingen aning! Tidningarna kan ju bara framstå henne som det!''. Men JAHA? Tror du jag är ett vanligt fan som läser skittidningar om henne? Jag läser aldrig vad som står om henne i Veckans NU! Jag kollar på hennes EGNA dokumentärer som hon har REGISSERAT själv och där hon sitter själv med i intervjuer, på rep, bakom kulisser, sitter med sin egna videokamera osv, och där man får följa hennes liv 24/7! Det finns inte nog med antal siffror på alla klipp och dokumentärer och intervjuer jag har kollat på med henne och under nu 6 år byggt upp min syn på henne som människa. Tro mig, som allt annat i livet man blir bra på, jag har studerat- NOGA. Och enligt mig är hon en väldigt ultimat kvinna.


Nästa! Laleh!


Nu blir det dock svårare. Kan inte riktigt beskriva vad som fått mig att falla för denna tjej. Eller människa, som hon säkert själv skulle vilja bli kallad. Jag kan inte sätta fingret på det, men jag tror att jag till skillnad från all annan musik jag upplevt genom min uppväxt, så föll jag för det enkla när Laleh kom med sin debutskiva 2005. Jag var 13 år. Hade precis kommit in i puberteten när jag och pappa satt och kollade på Grammisgalan och Laleh uppträdde. Vi blev helt blown away, som det heter. Heeelt fantastiskt är det framträdandet, så speciellt, youtuba det. Efter det skyndade jag till affären och köpte hennes skiva. Lyssnade på skivan dag ut och dag in och längtade hem efter skolan för att lägga mig i sängen, trycka på play och sjunga med i sånghäftet i skivfodralet. Älskade texterna. Igenkännighetsfaktorn. Den coola, tuffa tjejen VERSUS den blyga, känslosamma tjejen. Som sagt, jag hade precis kommit i puberteten och Laleh gav mig att frågor OCH svar i livet, om livet, på livet- en slags mentor för ens egna tankar. Hon utstrålade självständighet. Spelade alla instrument. Skrev alla låtar. Producerade och spelade in allt själv. I sin egna studio. Satt på bilderna osminkad med ett glas vatten i ena handen, den tunga, coola basen placerad på låret i den andra, och med en vit enkel t-shirt uppkavlad över axlarna- utan bh. Såklart. Det där enkla, råa, så coola bilder, så enkel tjej som upplevt så mycket, trots att hon bara var 23 år. Det här enkla:



Blandningen mellan svenska och engelska låtar. Hennes jordnära sätt att skriva ''hej fina vänner:) kolla in hemsidan för spelningar framöver. Tack för att ni är så fina. kram Laleh'' längst bak i häftet. Hennes söta sätt att blanda stor bokstav och inte stor bokstav. Den där intressanta grejen med att musiken och inspelningen var felfria, men att hon ibland i texterna kunde skriva ''brake'' istället för ''break''. Så sjukt intressant människa med en sådan talang och en sådan fantastisk skiva, jag blev helt kär. Verkligen. Sedan den dagen har jag älskat Laleh, verkligen älskat. Jag har sett henne live 9 gånger, haft kontakten med henne och fått äran att träffa henne många gånger och talat om för henne hur viktig hon är för mig. Sedan ''Så mycket bättre'' vet jag att hon har blivit mer folklig och nu för tiden är hon mycket mer öppen som person och pratar mer, till skillnad från några år sedan då hon kunde sjunga till svar i en intervjufråga. Just det där hon själv pratar om, varför är vi som vi är, hur utvecklas vi hela tiden, varje dag vaknar vi i nya skeden och vill bli någonting nytt, hela tiden söker vi vad det är vi ska bli i livet och vad vi ska göra för någonting. Och just nu, vid 29 års ålder, verkar hon ha kunnat utveckla sin verbala sida, att kunna ta intervjuer på ett annat sätt och våga prata mer. Och det har ju fått ta sin tid. Precis som skivorna hon släppt har tagit sin tid. Precis som stadslivet får vänta medan hon vill lära sig att åka skidor i Skellefteå. Hon vill ju hinna äta frukost, som hon säger. Varför ska man sluta njuta av livet bara för att alla andra vill att man ska göra massa intervjuer och bröt, för att det är massa måsten? Man ska göra det man själv tycker är viktigast.


Filip & Fredrik


Nu är jag nästan trött på att skriva, haha. Så detta får inte bli så långt. Men jag kan säga att Filip och Fredrik har fått fram så mycket i mig när det gäller.. i stort sett allt! Som person mest. Jag kommer ihåg första gången jag skrattade åt FF. Det var i ''Ett herrans liv'', deras program från 2006 där de intervjuade kändisar på deras alldeles egna sätt. Jag fångades så, och främst, av deras sätt att vara. Hur glada och spontana de var, och samtidigt så förnuftiga och allmänbildade (vill inte använda ordet smarta, för det finns så sjukt mycket olika definitioner på ''att vara smart''). Unga pojkar, men ändå vuxna karlar, som både var barnsliga och mogna. Flamsiga, men kunniga. Det där proffsiga, men samtidigt det enkla. Och två helt otroligt ROLIGA människor! Deras humor, eller sätt att vara egentligen, är så tilltalande till mig så det är inte klokt. Vet att jag har pratat VARMT om deras podcast de gör varje torsdag och jag menar verkligen det på riktigt när jag säger att de utbildar mig, och säkert hela svenska folket, när de sitter och drar paralleller och historia efter historia och använder ord som får mig att vilja lära mig mer om det svenska, OCH engelska, språket. De kan ju så mycket, och de är så vältaliga, och de roliga och artiga hela tiden. De har varit med om så sjukt mycket och det känns som att de (oftast..) har belägg för allt de säger för de har en sådan självsäkerhet i sig och återigen, ett sådant kunnande. Jag älskar att de GÖR program, inte bara MEDVERKAR i de, inte bara sätter på sig programledarkostymen och säger in i kameran ''Hallå där, svenska folket! Mår ni braaaa?''. Jag älskar att de gör NYA, UNIKA koncept varje gång de gör ett nytt tv-program och de gör det alltid med en FF-touch och med en twist. De inspirerar mig kort sagt i allt de gör, och jag är kär i de båda för de båda är helt fantastiska. Jag har träffat de och så där, och de är verkligen det. På både lika och olika sätt. Sedan är jag väldigt blödig i det där med att de är två, två bästisar, en lång och en kort och har länge sett det fina i att jag och Ida, som också är ett superfan, också är två bästisar med olika längd. Man har ju inspirerats av det ska sägas.



Ja! Nu har vi nått slutet! Bra jobbat, allihop! Detta tog typ över en timme att skriva, hehehe! Kort sagt kan man väl säga att jag dels (om vi bortser från kompisar, familj och miljö) har blivit denna människa jag är för att

.. Beyoncé stärker mig och får mig att satsa på mina drömmar och tro på mig själv
.. Laleh får ner mig på jorden och påminner mig om att vara snäll och aldrig sluta ifrågasätta
.. Filip och Fredrik har fått mig att skratta och vilja bli mer allmänbildad i/om livet.

Hur ska jag sluta som människa? Vem blir min nästa stora idol? KOMMER jag få nån mer? Jag har trots allt haft dessa sen jag var liten tonåring .. Det brukar ju vara det som håller i sig vill jag tro. Barndomkompisar, barndomsmusik, barndomsminnen, barndomsidoler.. fint.

Nu sätter vi punkt med en kram. *OMFAMNING*. hehe.

/Jull

Q&A through life!

Jag älskar fan questions. Och nej, inte bara för att Destiny's Child säger ''Question?'' i början i en av deras smashing hits ''Independent Woman'', utan för att jag är nog en väldigt frågvis människa. ALLTID varit. Jag och Ida älskar att fråga ut människor och har i alla tider hållt på med ''20 frågor''-grejen. Folk brukar skratta åt mig och ni vet, sätta stämpeln (för folk älskar ju att sätta stämplar) ''Hon som alltid frågar ut personer så mycket''. Jag vet inte varför jag gör det, men å andra sidan vet jag ju heller inte varför jag blivit som jag blivit eller varför jag är den jag är. Jag undrar ju mycket över det. Jag TROR mig veta och TROR mig vilja tro, men sen kan man ju aldrig veta. Men jag TROR faktiskt att jag kan leva efter devisen: ''Frågar man inget får man inga svar''. Och det är fan sant!

Direkt när jag ser en person så undrar jag vad dennes favoritmat är och om den gillar Beyoncé. Varför? Jag vet inte! Jag har absolut ingen aning! Det bara är något jag vill veta. Det stimulerar min lilla hjärna där inne som vill ha ett grepp om de nya människor jag träffar. När jag till exempel började i min klass på Balettakademien så frågade jag ut alla om deras pojkvänner, vad de gillade för musik, blablabla. Och det är ju inte KONSTIGT, men grejen är väl att jag frågar så pang på. Det kan vara typ ''Hej, Julia heter jag. Jaha, sa du Sara? Ja, då hörde jag rätt! Hehe.. Gillar du Beyoncé eller?''. BARA för att jag får så mycket tankar och bilder i huvudet av nya ansikten och intryck att jag MÅSTE fråga saker så att jag får en klar bild. Ibland kan ju bara ett direkt svar ge så MÅNGA svar. Till exempel så här

Jag: Gillar du Beyoncé eller vad tycker du om henne?:)
Person 1: Oj, nej! Usch. Gillar inte r'n'b och sånt :P

Direkt fattar man ju att denna person ser Beyoncé som en rnb-tjej som vickar på rumpan. Och då kan man direkt fatta vad det är för en sorts människa, i alla fall när det gäller musik. Alltså att hon/han inte vet så mycet om den, bara har hört någonting på radion och fått en uppfattning. Eller så kan det vara den här:

Jag: Gillar du Beyoncé!? :)
Person 2: Haha, random fråga. Ja, hon är väl duktig på det hon gör men det är inte riktigt min musiksmak. Men hon är cool!

Antingen säger denna person det för att vara SNÄLL mot mig, den frågvise Beyoncé-enthusiasten, eller så säger den bara det för att den är en helt vanlig sympatisk människa. Fattar ni? Liksom, verkligen TYCKER att hon har talang och är duktig, men att det bara inte faller denne i smaken. Nu kan vi ta exempel nummer tre:

Jag: Gillar du Beyoncé eller? :)
Person 3: Ja, jag älskar hennes lugna låtar! Hon har sån fin röst. Men up tempo-låtarna tycker jag är lite lame!

Och detta är en typisk tjej typ som skulle älska om ''If i were a boy'' kom på radion. En sån som tycker det är fint att hon sjunger ''Without you my sun doesn't shine'' i ''Hello''. En sån som ANTINGEN blir provocerad av Beyoncés videos till hennes up tempos, ELLER som bara inte gillar girly-fierceness-grejen.

Fattar ni vart jag vill komma? Med bara något litet svar på min personliga fråga så kan man avläsa personen snabbt. Men det ska sägas att det till 70% inte handlar om att avläsa, det handlar bara om mitt egna lilla nyfikna jag.

När jag och Ida skulle på utflykt med skolan förr i tiden så brukade vi alltid bära runt på våra små pennor och block för att vi tog autografer av alla människor vi träffade. Ja, då menar jag ALLA. Och jag vet fortfarande inte varför. Men kanske hänger det där ihop med att jag alltid måste fråga och få svar från folk? Jag vill att folk ska lämna intryck på mig, STARKA intryck, och med just ett svar eller en autograf så får man också ett avstamp. Ett litet ''Ja, nu skrev jag/sa jag detta och det kommer forever be remembered i Julias lilla tankebank''. Något sånt där. Skulle vi ta bussen till utflykten som säkert var i nån skog eller nåt för att grilla korv (ni vet dem utflykterna) så tyckte jag och Ida att det var roligast att sätta oss längst fram i bussen för att komma intill busschauffören och fråga ut honom om hans liv. Om han hade nån fru, några barn, nån hund, om han tyckte det var kul att köra buss, om han hade någon favoritartist. Alltid dessa frågor, och IGEN, det är ju inget konstigt kanske när man är barn. Men ibland kan jag som sagt bara undra varför jag undrar alla saker om folk. Men det är nog för att man i livet alltid söker svar på allt.

Everyday i'm asking so att säga.

Vart ville jag komma med detta!? Se, ÄNNU en fråga! Everyday i'm asking, untz untz untz.

Invisible life

Ibland är sånt här förbannat jävla tråkigt. Men dessa slår nog alla rekord! Vilka humörshöjare!


Djurriket är fantastiskt



JAG VET att det är superuttjatat! Men vad fan, vad ger ni inte för katten?


Min proffebild



Jag har funderat lite på det här med profilbilder på Facebook. För inte så längesedan så träffade jag en tjej som var jättesnäll, social och trevlig. Så efter att jag träffat henne var jag ju tvungen att kolla upp henne på Facebook (I know, it's just what I do). Jag måste säga att hennes Facebook-bild inte alls stämde överens med verkligheten... om man nu kan säga så. Hennes profilbild var den ''Jag är så cool och snygg'' och det är inget fel på det, men jag kände med en gång att hon säkert tyckte att jag var jättetöntig. Men sen när jag träffade henne igen så var det ändå den, hon var rolig och skämtade och var inte sådär värst mån om sitt utseende. Kom utan smink med håret uppsatt i en tofs och var allmänt enkel.
Det var detta som fick mig att tänka på mina profilbilder. Så jag gick hem och kollade och jag måste erkänna att INGEN av de profilbilderna stämmer sådär jättebra in på vem jag är. Man tar ju minst 10 bilder, och blir ingen utav dom bra så gör man om bilden till svartvit för då blir alla bilder bra. Det måste vara the oldest trick in the book att göra bilder svartvita.
Min nuvarande bild (som ni ser ovan) är tagen med min webcamera som är ganska snäll. Den får inte med alla detaljer, är ganska mjuk i färgerna och lagom suddig liksom.
När man kollar igenom bilderna så är det ett konstant flöde utav ''Jg är så söt med ett svalt leende''. VARFÖR vill jag få mig själv att framstå som söt och sval när jag egenligen sitter här med en finne under hakan, en växande finna under höger näsborre och ett skatbo till hår just nu?

Varför måste jag vara sådär sval på bilder? Alla mina bilder är sådär kontrollerade, jag vet precis hur jag ska göra för att få ett bra resultat.

VARFÖR?


Reaktion på för stark näspray

Ibland när Jull får för mycket att göra eller använder för mycket stark nässpray kan det resultera i:



Näseblo'


Och om jag är med då så klarar inte jag av det utan måste KRYPA fram på golvet för att hämta toapapper så att Julia kan stoppa blodet. Hela situationen knäcker mig. Jag kan inte stå upprätt för att jag skrattar helt sanslöst.
Magen bara krampar sig medan Julia måste titta upp i taket och ''hålla näsan högt'' (HAHAHAHAHA, i skrivande stund så kommer dessa fantastiska minnen tillbaka till mig och jag skriver leendes). Och hon måste fumla efter papper och så sitter hon där vek och säger: ''Skräll... alltså vad är det här? Jag skojar inte, det måste ju vara något konstigt, det kan ju inte vara normalt?''


Idd

Favoritcitat på Facebook, säger de mycket om en?

Ja, det kan det väl göra kan jag då först tänka. Jag själv, som är väldigt noga med hur jag ''framstås'' och ''marknadsförs'', proppade ju den där listan FULL när jag började redigera min ''Information''-sida på Facebook. Oj vad inspirationsfull man var och skrev citat som ''If you believe in yourself and your work, success will come to you'' and so on. Och så ville man ändå inte verka allt för ''USA''-tänkig och ''I believe everything is possible''-ig så man drog till med ett citat från djupa Laleh som ändå visade det lätta i sig med citatet ''Ha kul och var snäll''. Ja, men bra då, tänkte jag. Avsluta alla dina favoritcitat (som är lite malliga och jobbiga att läsa för man tänker ''Ååååååh, vad fan. Då måste jag ju jobba ASHÅRT för mina drömmar och det är ju ASJOBBIGT!'') med Lalehs ''Ha kul och var snäll'' för att visa att du är ändå inte så komplicerad som människa. Du vill bara ha kul och vara snäll mot dina människor.

Ja, så tänkte väl jag. Jag som är så noga med hur jag framstås.

Men så har man vissa vänner som inte ALLS verkar tänka likadant på detta med citatbiten. Någon testosteron-nörd till kille (som såklart gymmar och kollar på Two and a half men) har valt ''Never walk alone!'' för att det är något tungt citat ur en manlig film, eller nåt. Och nån fjortistjej har valt ''I'm titanium'' för att visa alla killar att nothing can break them down. Fy fan. Så jävla VÄNTAT. Bryyyy på titanium skit? Ska skriva ''Hej jag är koppar'' i min citatlista bara för att, typ. Lite den känner jag.

Men så finns det dessa personer som är väldigt msn-iga FORTFARANDE, som är lite nördiga, som är lite som dom ÄR men som ändå inte skäms för det. Ja, vi kan säga att det finns en kille som är så här. För det är ju ett citat som jag menar här och det kommer från en sådan här kille. Han är en gammal klasskamrat. Han har väl inte mycket till liv, VILL JAG TRO, men jag har ingen aning. Han kanske är skitlycklig. Gick omvårdnad på gymnasiet. Drömde om ett liv som brandman. Vet inte hur det går. Men hans favoritcitat, vet ni vad det är? Vet ni!? ''Men gud''. Men VA?, undrar jag då. Vad är det han MENAR? Menar han när till exempel någon säger ''Jag älskar att visa pattarna i TV!'' så åker de där orden ut ur hans mun, ''Men gud!''. VARFÖR är det ett favoritcitat? Av ALLA han har att välja mellan? Eller är det Queston: ''Vilken är din favoritfilm?'' Svar: ''Men gud.... jag vet inte''. Är det bara ett uttryck han säger ofta, eller vad har det att göra med?

Och framförallt, vad säger det om honom!?
I don't get it.

Från depp till pepp

Jag har verkligen haft en deppig vecka måste jag meddela. Har vart depp på allt. Det är väl klart att man inte visar det utåt alltid, man är glad och allt sånt där i skolan ÄNDÅ. Men allt har bara känts så jävla deppigt och jag har spenderat både måndag och tisdagen till att sitta i min säng och deppa över livet. Ni vet de tiderna när allt ''goes wrong'' så att säga. Skolan känns jobbig, man är inte glad för nåt, livet känns tungt, du är ful och har dålig hy och du börjar nästan gråta när du ser dig själv i spegeln med fet jävla utväxt i håret och glasögon som sitter på din näsa. Dom som du köpte på Lågpris-ståndet hos Liljelod för 49 spänn för att det var coolt med sådana där gubbglasögon men som du inte passar i något vidare. Den trenden var inte menad för dig bara. Och så blöder man näsblod två gånger på en dag och så köper man Lalehs nya skiva och hör henne sjunga låtar om livet och döden och vad är vi och vad är vi inte? Ja, vi är då fan deppiga idag min vän, vi kan väl lika gärna dö, vill jag svara tillbaka då. Och helvete också. Måste ju blogga också. Ojojoj vad det blir jobbigt. Jöööbigt.

Fett depp. Depp-times.

Så drar man till Idd lite, dricker lite te (väldigt malligt, men har fått en hang-up på det!?), tjötar med hennes familj lite, lyssnar på Lalehs nya låtar och skrattar åt ''Samuel''-uttal (en låt från skivan), nåt som bara vi tycker är kul, och så klagar man på människor och så hyllar man andra och så har man fått lite inspiration tillbaka i livet igen. Från depp till pepp, sådär på bara några skratt och ordbyten! Tog la en kv1rt så mådde man bra! (Kv1rt = kvart, men det tar vi i ett annat inlägg).

Så ja, nu har jag blogginspiration. *SKROLLAR UPP OCH SER RESULTATEN*


Idd goes twenty # 2



Städade ur mitt badrumskåp. Ett utav platserna där jag har mina skönhets prylar på. Annars har jag nästan fyllt en hel EXPIDIT hylla från IKEA med skönhetsartiklar så som 10 parfymer (var av 6 går att använda), 4 lådor med smycken plus alla dessa små påsar som man får när man köper smycken, 3 olika body butter, en medelstor plåtlåda med smink jag bara använder ibland, lösnaglar, lösögonfransar you name it och det finns där. 
VARFÖR DETTA?  För att jag helt enkelt inte kan lita på att jag vaknar upp lika ung och färsch som jag var dagen innan!
I'm just not eighteen anymore.
Jag måste förbereda mig för att bli gamal. Ta bilden här tex,  Veet produkterna som jag köpt är inte för att få silkes lena ben utanför att för eventuell oönskad hårväxt i ansiktet, magen, tår och örnen. Då måste ja ha dom där så att jag snabbt och smidigt kan förhindra alla dessa åldertecken som väntar mig runt hörnen.
Men då är jag bered förstår ni and my weapon of choice is going to be veet.

Idd goes twenty

Att bli 20 år. (Den med låttitlar)


När jag var 15/16 år och började i första ring på gymnasiet så var min tanke att jag skulle ta ett Au Pair jobb i USA och bli känd där. Jag vet det är en fucking stor dröm, men man ska ju drömma stort säger de. De tre åren på den Samhällsvetenskapliga linjen var slut innan jag ens hunnit blinka. Innan jag visste ordet av så stod jag på en ett litet uppbyggt podium utanförskolan i Trollhättan med tårar i ögonen och hoppade och skrek i en vitmössa. Studenten hade äntligen kommit! Den dagen var som Jay-Z sjunger ’’I’ve got 99 problems but the bitch aint one’’ om man byter ut bitch till studenten. Dagen var bekymmerslös. Just där och då fanns det inget som kunde stoppa en, man struntade i måsten, problem och konflikter, allt vara bara fantastiskt. Men vad hände sen efter att studentdagen och student balen var över? Klackar, löshår, längklänning, studentmössa lades på hyllan och utbyttes mot Scrubs, med andra ord så blev det inget USA utan ett sommarjobb inom äldrevården.

Idag nästan 9 månader senare så jobbar jag fortfarande kvar på äldreboendet. En del av mig stortrivs på jobbet, alla kollegor är fantastiska och underbara människor de förtjänar ett nobel pris, det tycker jag verkligen med hela mitt hjärta! Samtidigt finns det en del av mig som bara vill gråta över att jag inte vet vart jag är i livet. ’’Look in to the mirror. Who’s inside there? The one with the long hair. Same old again me today’’ som TLC sjunger. Jag är ganska säker på vem jag är, vad jag gillar och vad jag vill med livet. Samtidigt känns det som att det är något som saknas, någon sorts otillfredsställelse som ligger och gnager i magen. Vart är jag på väg? Väljer jag rätt? Vad kostar det? Finns det en framtid? Kommer jag bli lycklig?


Jag är inte orolig för nuet utan för framtiden. Vart tog alla år vägen? Å jag vet att jag inte är gammal alls, men samtidigt känns det som att tiden är knapp. Alla dessa krav. I alla fall ett barn innan man är 30 år, bra boende innan det, ett säkert jobb som bringar in pengar innan man kan köpa hus, sen ska man vara gift innan det, förlovad innan det, hinna se världen och leva också, det är i alla fall sådana krav som kan gnaga inom mig. Alla har vi la olika krav, men varför ställer jag dessa krav? Är de ens nödvändiga krav?


Jag vet inte varför jag får åldersnoja men jag känner mig verkligen gammal. Man har alltid tänkt att de som är 20+ är så jäkla stora och nu är jag där själv.

Jag kommer ihåg när jag och Jull satt i sandlådan på lågstadiet och byggde de dröm hus som vi skulle bo i ihop med våra män och ha varsin hund. Då kändes det som en så stor grej och nu sitter man och får inbjudningar till kompisars inflyttningsfest och har Mat/spel kvällar som föräldrar kan ha. Nu bjuder man över kompisarna på en kopp och sätter på fyra koppar kaffe, riktigt kaffe och inte varmchoklad. Diskuterar hur det är på jobbet och hur ens jobbschema ser ut. Vad är nästa steg? Börja diskutera vilket ålderdomshem man ska bo på? Det kanske vore bra ändå så att man är på den säkra sidan att man bli bra omhändertagen när man blir äldre.


Suck…


Music knockin' 'til the morning light

Om jag hade varit ute nu och dansat så hade jag velat höra följande låtar:

* Only Girl In The World- Rihanna
- jag vet jag vet jag vet, men den är fet att sjunga högt till.

* Bad Gal - Savage Skulls & Douster Feat Robyn

* Lift Off- Jay Z, Kaney West Feat, Beyoncé

* Empire State Of Minde - Jay Z, Alicia Keys

* Run The World (Girls) - Beyonce

* Some Die Young - Laleh
- med någon riktit riktigt ritkigt fet remix

* Men in black - Will Smith

*Titanium - David Guetta feat Sia
- Den är fan så jävla bra att den borde vara med här:


Jag vet inte... men det säger la något om mig som människa iallafall. Kanske att jag är värdelös på att vara sådär ungdomlig med svår musismak? Den fasen hade jag och den gick över lika snabbt som den kom typ. Det ''svåraste'' jag har lyssnat på är nog Merlissa Horn - och hur svår är hon då? Skulle mer säga att hon är fint.  JAG HATAR MÄNNISKOR som känner att de ''tvivlar på kärleken'' när Håkan Hellström, Lars Winnerbäck eller Kent sjunger typ ''här går jag ensam och fryser om fötterna med en flaska i min hand och tänker på dig''. ååååå fyyyyy! Vem fan tvivlar på kärleken?


Idd

ps. Jag vet att det blev en del listor här nu, men inspiration bara började flöda och flög hej villt i luften. ds.

7 sjuka smarta snygga självständiga starka kvinnor

1. Beyonce


2. Ana Gina Derawi


3.Robyn


4. Rebecca & Fiona


5. Carolina Gynning


6. Willow Smith


7. Lady Gaga

(Jag vet att Jull kommer titta med stora ögon på mig och tänka ''WTF?'' men jag tycker ändå hon säger bra saker och är Feirce)


Idd

5 saker jag hatar

1. Kvinnor med barnvagn! Speciellt i juletider, runt den 18-22 då alla butiker är fulla utav folk som är mitt uppe i julstressen. Man försöker febrilt att hitta de sista julklapparna till mormor, faster, broder osv osv osv (;)) medan man är varm med jacka, halsduk, vantar, väska, påsar, sladdar från iPod osv osv osv. Låt oss inte glömma den lilla lilla BONUS som kommer med julhandlingen - butikerna är fullproppade av folk. Ofta finns det som en tyst överrenskomelse bland de flesta handlarna att man rör sig runt smidigt bland ställ, bord, hyllor osv osv osv FÖRUTOM mammor med barnvagnar. De tycker att det är en absolut FANTASTISK idé att ta med sig barnvagnen in i affären och vandra runt gärna motströms mot den ''tysta överrenskomelsen'', och alla ska flytta på sig och ''make way'' för morsan och barnet i vagnen.

Hur svårt kan det vara att be pappan stanna hemma några timmar med barnet medan man går och julhandlar? Varför är det bara mammorna som ska ta med sig barnet ut och handla? Vissa mammor tappar helt socialt beteende.

2. Personer med sådan där handsfree man sätter i örat och går runt med dom hela tiden. När man går på stan eller handlar och möter en man med kappa, två barn med viktig min samtidigt som de har den där mobilgrejen i örat. Vad är grejen med att ha den i örat om man ändå inte pratar med någon? Sure om man kör bil och vill kunna växla och ha två händer på ratten typ, men att bara gå runt med den i örat.. Don't think so!

3. Folk som säger att de inte har några drömmar! När man sitter med folk och pratar om framtiden och man säger ''Vad har du för planer då?'' och den andre svarar ''Inga.'' ''Men vad drömmer du om då?'' ''Näee inget speciellt.'' Dessa människor gör mig kanske mest förbannad av alla. Alla vill vi ju göra något. Alla har en dröm i sitt liv. Så länge det inte handlar om att mörda folk eller liknande så tycker jag att man ska satsa på sina drömmar. Jag menar, det kan vara allt från resa, jobb, köpa djur osv osv osv =) ALLA HAR EN DRÖM och följ den för fan. Om det så handlar om att bli skådespelare - folk blir skådespelare varje dag så varför skulle inte du kunna göra det?

4. Att inte kunna sova. Det måste ju vara bland det värsta. Man ligger i sin säng och väntar och väntar och väntar på att somna men INGENTING händer!

5. När folk tror att man inte hör FASTÄN man hör.

exempel:
''Det är mat''
''Aaaaa''
''IddDD?''
''Jaaaa jag vet''
''Det är mat''

S0ck! Jag hör dig gap-Bernt.

Idd


Störelsemoment på tåg #1: Malliga karlar och kvinnor

Jaaa, jag var oerhört trött idag och ville bara slockna på tåget hem efter skolan och fan! Vad olägliga personer kan göra en ännu tröttare och SURARE. 16.37-tåget brukar vara fullt varje vardag hem från Göteborg till Trollhättan. Folk slutar kl 16.00. Och tåget 16.07 hinner de flesta inte med, så 16.37 är väl en YPPERLIG tid att catch:a ett train på. Och jag är mycket MEDVETEN om det, det brukar vara crowded på tågen runt halv fem-snåret.

Ändå. ÄNDÅ ska detta påpekas av en medpassagerare i min närhet. Jag sätter mig vid en fyraplats med en ung kille och en medelålderskvinna mitt emot mig. Platsen bredvid mig är alltså ledig. Jag släpper av väskan där, krånglar av mig dunjackan och den yberlånga halsduken som är virad runt min hals och känner mig lättad över att inte slänga ner allt på det smutsiga golvet i vanlig ordning. Sätter i hörlurarna och nöjer mig med lite lugn John Mayer i detta sömniga tillstånd.

Så kommer denna man förbi. Hejar på kvinnan mitt emot mig och jag antar att han vill slå sig ned bredvid mig. ''Vill du sitta?'' säger jag, eftersom han bara står där och stirrar på mina grejer, och tar tag i jackan i ett ryck. ''Ja'', säger han kort. Jag brötar ner väskan vid mina fötter och lägger huvudet på halsduken och lägger jackan om mig, redo för min powernap. Då hör jag bredvid mig: ''De här tågen BRUKAR ju vara fulla....'' som en PIK till mig att jag inte fattat att platsen bredvid mig kommer att fylla sin funktion. Så BELÅTEN han låter när han förmodligen tycker jag är en ung tjej, eller correction ''tonåring'', som inte öppnar sina ögon och förstår att detta tåg kommer att fylla upp ALLA sina platser.

Men det är klart jag FÖRSTÅR DET! Klockan är ju för fan 16.35, det VÄLLER ut folk från sina arbeten och jag är inte DUM! Men jag ville lägga mina grejer där för att demonstrativt uttrycka min ovilja att män som DU ska sitta bredvid mig och förpesta min åktur hem!

Nej, så tänkte jag inte. Men jag ville säga det åt honom just där och då.

Resan blev inte bättre med denna man bredvid. Det ska sägas att han hoppade av i Älvängen och jag sov under de 25 minutrarna han satt bredvid, MEN i början var jag så frustrerad att jag var tvungen att lyssna på vad denna man och kvinna mittemot skulle tala om.

Det började med sport.

Kvinnan, som var oerhört brun, blond och fräsch, började snacka om att hon gillade ishockey. Och handboll. Oj, vad hon tyckte handboll var kul att titta på. Och såklart blev hon besviken på lördagens match där Sverige tydligen var usla. Och vet ni vad mannen svarar? Vet ni vad hans enda yttrande om sporten handboll är? ''Äh, denna jävla griskastning. Det är ju uselt''.

MEN VAD FAN ÄR DU SJÄLV BRA PÅ DÅ?! Frågan är, är du bra på NÅT!? Förmodligen är han själv en mansgris som sitter på nåt kontor någonstans och sitter på sin röv och dricker svart kaffe, äter hans frus hemmagjorda köttgryta till lunch och har ständigt dålig andedräkt och stora svarta pormaskar på näsan. Lovar att han hade det. Såg oerhört porig ut. Usch. Klarar inte av negativa trångsynta män.

Nu lämnar vi mannen. När han hoppade av i Älvängen (tillsammans med kvinnan bredvid mig) kom en ny liten förmåga och satte sig på kvinnans plats mitt emot mig. Jag tittade svagt med mina sömniga ögon och reflekterade bara över att hon satt där, sedan återgick jag till min sömn med FÖTTERNA PÅ SÄTET DÄR MANNEN SATT. Ja, jag slängde upp de där, jag var trött och helt ärligt skiter jag i att det kanske blir lite smutsigt där sen. Somnade gott och ryckigt och vaknade upp i Trollhättan efter 20 minuter. Tar på mig jacka, blaha blaha, och tar såklart ner fötterna från sätet och borstar lite lätt bort den lilla smutsen som satt sig där.

Vet ni vad som händer då?

Kvinnan, som ser oerhört boy-ig ut med kortklippt brunt hår, tunna glasögon och torr, osminkad hy, tar upp lite papper ur fickan och TORKAR BORT MITT UNDER SKON-SMUTS FRÅN SÄTET. Och inte lite heller, hon liksom raffsar med pappret i flera sekunder. Hetsigt raffs, det är ju uppenbart att jag gjort henne upprörd med att ha mina stora kängor uppslänga på det där lilla tyget. Jag sitter där och bara tittar på när hon borstar och jag IDS inte titta henne i ögonen sedan när hon är klar. När hon sedan reser sig upp för att göra sig beredd att gå av tåget ser jag att hon bär en sådan där illgrön reflexväst som BARA sådana där människor har. Vill att allt ska vara rätt och de som gör fel ska också veta om att de gör fel. Sådana där människor som fortfarande cyklar med hjälm. Sådana där människor som säger åt folk när de är ute och går söndagspromenad i skogen att koppla sina hundar. Sådana där människor som kan säga åt andra föräldrar att de borde ta på sina barn mer kläder när det är minusgrader ute. Sådana där OERHÖRT STÖRANDE människor.

Jag orkar inte. Två människor som fått mig att skriva ett sjukt långt inlägg. Är det jag som är lätt tjurig och inte borde ha fötterna på tågsätet, eller är de på riktigt två människor som agerar SJUKT onödigt? Eller är detta bara en onödig diskussion?


/Negativa men realistiska Jull

Känslan av att öppna en ny ost


.. när den gamla bara består av några få bitar som brutits sönder efter den djupa BACKE som blivit av alltför central hyvling. Ah, ny, fräsch, god, fet, lätthyvlig hålig ost! Ain't nothing like it.


Tjock lycklig smal olycklig tjock lycklig smal olycklig tjock lycklig smal olycklig

Nått som gör mig meeer än trött är folk som tycker att det är OK att kommentera min vikt 24/7!

''Hur mycket väger du?''
''VA? 34? Har du bara storlek 34?''
''Har du sett så lite hon tar? Lite mer kan du ta.''

Som när det bjuds på tåror med ingredienser som jag inte tål så är det alltid så här ''Näe, det är la ingen idé att fråga dig. Du säger ju alltid nej ändå. Ho' är inte riktigt klok.'' ''Du kan allt få i dig lite, du kan behöva det.'' Så känner man sig jätte ofin för att man säger nej och för att man är smal. Hade jag vägt dubbelt så mycket hade det istället varit helt okej. Vad är det som gör att det hela tiden är okej att prata om mitt yttre och min vikt medan om det hade kommit en tösabit på 20 år som hade vägt 100 kilo så hade det varit helt tyst? ''Vi säger inget så att hon inte får dålig självkänsla, hon har det redan så tufft.''

ALDRIG har jag hört någon säga:
''STORLEK 50? Vad i helvete?''
''Har du sett hur mycket mat hon tar? Tredje gången hon går till buffén.''

Är det för att media har framställt smala tjejer som lyckliga tjejer som man anser sig ha rätt att kommentera deras yttre? ''För de är redan lyckliga.''

Jag är glad att mina kompisar säger till mig när jag börjar bli för smal. De gör mig en tjänst genom att säga till mig att jag väger för lite, men ALDRIG någonsin har jag hört någon säga till sin vän som väger 100 kg att ''Du kanske inte ska äta så mycket?''. Säg inget om deras yttre för de går redan igenom så mycket. Tjock=olycklig?

Det ENDA jag vill säga är att det är så jävla onödigt att fega sig och kommentera smala människors yttre- speciellt om man är ung tjej- då man som ung tjej tänker ganska mycket på sitt yttre iallafall vare sig man väger 50 eller 100 kg.

Jag tror alla former och figurer kan vara lyckliga... och olyckliga men att det inte har något med kropsvikten att göra.


Jennifer Hudson (Back in the days innan hon också blev smal)


Busy Philipps


Caroline Winberg



Idd

Som om vi ska bli RÄDDA för nya Wallander-trailern?

Alltså. Vad är grejen med Sverige och deckare? Ja, sedan Beck skrämde LIVET ur folk och Persbrandt förde skratten VIDARE med sina klassiska Gunvald-citat (''Tror du jag är idiot!?'' ''Du är både idiot och jävligt ful'') så har kommissarie-hysterin legat som en tuttad (wierd ord!?) eld i Sverige. På TV. I böcker. I filmer. Danmark är ju tydligen bra på det där med, med kommissarie-serier och deckare. Men i Sverige måste väl Beck vara det populäraste av de alla; Stockholm, snygga Persbrandt, Grannen and all. Och nu då, på andraplatsen, tror jag WALLANDER måste stå. Har ni SETT nya trailern till filmen Wallander - läckan? För er som inte har, här kommer scenen som visas (i den korta versionen) i TV4:

Interiör: Förhörsrummet på polisstation.

Kommissarie Wallander:
- Ska jag tolka din tystnad som att du inte vill samarbeta?

Tyken förmodligen skyldig förhörskille (spelad av han Martin Aliaga som var den spännande artisten i gamla Ebba Hultkvist-filmen ''Festival''):
- Du får tolka det hur FAN du vill!

Och nu nickar Wallander. Liksom en tyst långsam nickning. En nickning som säger typ ''Jahaja...'' väldigt lugnt. En nickning som verkligen ligger som en GRUND i Wallander, den finns verkligen där, för den har använts så MYCKET. En nickning som uttrycker ''Hm ja, du är en sån där typ du..'' En nickning som inte PASSAR IN just HÄR! Vad ska det signalera hos kommissarie Wallander? ''Åh, han är så lugn och sansad, den där Wallander''. ''Åh, han tar det med sån RO''. ''Åh, han låter sig inte skrämmas av tuffa förortskillar som bara är lite ''tykna i mun''. Jag vet inte, men den där nickningen passar bara inte IN här. Här ska ju Wallander säga ''Hur ''fan'' menar du då?'' eller i alla fall bjuda på en mer KARISMATISK nickning. Det där meseriet. Jag vet inte, I just don't feel it. Och förmodligen är nickningen inklippt, det blir ju sällan BRA när man klipper så där. Känslorna fullkomligt pendlar och man får inget grepp om en realistisk situation.

Jag menar inte att Wallander ska få mer Gunvald i sig och ryta tillbaka (det kallas väl typ ''osportsligt polisande''?) men en vek, svag och TRÅKIG nick till svar? Det nöjer vi oss inte med, svenska folket. Vi vill ha lite mer action i deckare. Kanske är det just därför Beck lyckats bättre än Wallander? För det HAR det väl? Och de där Johan Falk-filmerna. Joel Kinnaman- ja, han är ju beautiful. Men. Jacob Eklund och Mikael ''mina ärr är mitt trademark'' Tornving. De skådespelarinsatserna (kan man kalla de insatser? Känns mer som de tar betalt på att lalla runt och vara sina egna tråkiga jag, på ständigt grumligt safe:at vatten) tar vi en annan gång.

/Jull

And the other half: Jull

Nu ska jag presentera MIG också. Den andra halvan av denna blogg. Eller detta lilla näste, vad det nu är och ANDAS I. Julia heter jag. Jull. Jull 2.0 kan ni se nedan.



Skämt åsido. Så här kan man se ut när livet inte ler speciellt varmt åt en. Glajjer, fett hår och lite lätt fuktiga armhålor. Har ju duntäcke nu. Blir så satans svettig under nätter'a.

Men fan, det var änna svårt detta. Bra att veta om MIG är väl att 90% av mig består av dans, då jag går på Balettakademien och skriver om det här: www.juliadance.blogg.se. Men det är ju INGET vi ska prata om här.

Nej, det ska vi inte.

Jag älskar Beyoncé, Laleh, Filip och Fredrik, musik i största möjliga allmänhet, att sova jävligt hårt och länge, och jag tänker förmodligen ALLDELES för mycket för mitt eget bästa. Analyserar ni vet. Analyserar skiten ur allting tills det bara är en urvriden nopprig trasa av alltihop.

Jag äter sjukt mycket mat och är hungrig jämt, vilket resulterar i att jag brukar äta upp Idds familjs mat när jag är där. Vilket förklarar varför Idds mamma gjorde gigantisk BUFFÉ när de bjöd hem min familj en sommarkväll i juli för några år sedan.

Och vi har inte vågat bjuda tillbaka...

Jag är en brötig och tjötig människa (om ni inte förstår får ni la fråga då) som oftast pratar alldeles för högt och mycket och snabbt, men jag tror väl att jag är ganska glad och rolig också. Och det är väl fan NÅT att ha. Smile på det: :D!

Och ja .. En bild säger la mer än miljarder ord, kanske. Ni kommer ju fatta vem jag är framöver, så denna introduktion behöver ju inte vara mer än SÅ HÄR. En liten dämpa-söndags-ångesten-kram får'i här! Ta hand om er, nu RIVSTARTAR vi denna BLOGG! SHOOT!


Idd

Hej!
Ida heter jag, ena delen av Idd och Jull-delen då! Jag är kort och kompakt... eller kanske mest bara kort. Har glasögon och linser- inte samtidigt då. Fiser för mig själv så att ingen hör och sjunger högt i duschen så att alla hör! Beyonce, Filip & Fredrik, Marilyn Monroe, Jull och mig själv är mina favoritpersoner i världen.
Jag är ingen höjdare på att stava, särstavning och jag är verkligen BFF. Detta inlägget är korrekt skrivet dock för att Jull just nu skriver detta och korrläser, hehehehehe :P
Personer som tycker att deras nya bloggar är en nystart och uttrycker sig med att säga ''I'm living my dream'' tycker jag är ganska löjliga (''åååh. Ny blogg och ny frisyr... nu kan det bara bli bra!'' Den jäveln som lever sin dröm genom en blogg har inga höga mål alltså!) Sen tycker jag att det är ganska svårt att hitta BRA modebloggar som verkligen faller mig i smaken...så kanske jag kan placera mig in i ''Jag gillar inte modebloggar''-facket?
När jag lyssnar på musik så lyssnar jag på allt typ, blir kanske inte så mycket rock dock. Självklart blir det mycket Beyonce... men det kan också hända att Merlissa Horn, Laleh eller Pussycat Dolls kommer på. Musik man kan dansa till är det BÄSTA!
Mitt favoritoutfit är morgonrock, pyjamas och strumpor OCH raggisar alternativt tofflor.
Dans är den form utav sport som jag utövar. Just nu på mindre seriös nivå...men kanske i framtiden på en högre nivå.
Jag skrattar åt... roliga saker och mycket! Jag gillar folk som ramlar, folk som bjuder på sig själv... och mig själv.
Om man skulle försöka förklara synen jag har på mig själv så passar Rebecca Shejas ord in väldigt bra: ''Jag tycker på riktigt att jag är världens coolaste tjej, med jävligt många brister men.'' (OBS! inte ordagrant vad hon sa kanske ;)) 

Jag vet inte riktigt varför vi känner att en blogg skulle göra livet bättre? Det kan ju vara så att jag helt enkelt tycker att vi är så roliga att det är värt att dela med sig av... eller så har vi bara gått på myten om oss själva.

Så för att ni ska blir lite peppade så får ni denna låten:



What you gonna do? You wanna get down?

Och här då är jag:


X


SNART SNART ÄR VI HÄR!



Have patience, people! Snart är vi här hotter than ever.
PÖSS!


Välkommen till vår nya blogg!

hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet. hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.hej vi gillar att baja och dricka kaffe. kanske bajar vi för att vi dricker kaffet.

RSS 2.0